muk

MUK

Goran Milašinović
Zločin je počeo nevino
Septembar je 2002. Tito Fonda uznemireno iščekuje jedan telefonski poziv koji će potvrditi da je krupna pošiljka iz Srbije pristigla na svoje odredište, u Italiju. Strepi da bi ovog puta njegov ilegalni posao mogao da bude razotkriven.
Za to vreme, Titov poslovni partner Mario Bernardis nudi probranoj klijenteli, u restoranu nadomak Alpa, ekstravagantan jelovnik u duhu starih rimskih gozbi. Daleko od mesta sa koga dolazi glavni sastojak njegovog afrodizijačkog jela, Mario i ne sluti da nešto može da pođe u neželjenom pravcu.
Samo nekoliko dana pre nego što je pošiljka utovarena u kamion-hladnjaču, na bačkom lovištu se odigrao događaj koji će nerazmrsivo povezati živote nekoliko aktera čije se sudbine inače nikada ne bi ukrstile.Posle velikog uspeha romana Slučaj Vinča, u kojem se bavio pitanjem humanosti i ljudske solidarnosti, Goran Milašinović je ponovo inspirisan istinitim događajem stvorio napetu priču o niskim strastima sa nesagledivim posledicama.Zločin protiv čovečanstva se ne zaboravlja. A protiv prirode?„Svojom tematskom novinom, odnosno pričom o zlodelima modernog čoveka nad prirodom, Muk Gorana Milašinovića predstavlja zanimljiv, dobro motivacijski vođen i pripovedački uverljiv eko-roman.“– Petar Pijanović„U svojoj trinaestoj knjizi, Goran Milašinović je dovoljno odvažan da ostavi svoje dosadašnje pisanje po strani i pokuša nešto sasvim novo i hrabro se hvata ukoštac s večitim romanesknim pitanjem: da li je u narativu važniji lik ili radnja.“– Igor Marojević
Pošalji