mrljavko i prljavko slave rođendan pod prljavim noktom

MRLJAVKO I PRLJAVKO SLAVE ROĐENDAN POD PRLJAVIM NOKTOM

Jelena Brezovec, Jelena Pervan
Mrljavko i Prljavko slave rođendan, obožavaju poklone i torte. Bljakastih poslastica imana sve strane, a posebno po lepljivim prstima devojčice Nore sa kojom se susreću u svojoj novoj avanturi.

Mrljavko i Prljavko su dve bakterijice zlice koje najviše na svetu vole da slave svoje rođendane jer obožavaju da dobijaju poklone i duvaju u svećice na torti. Ove godine već osmi put slave u najštrokavijoj i najprljavijoj igraonici na svetu „Pod noktom“. Igraonica se nalazi na lepljivim prstićima devojčice Nore. Ona baš nikako ne voli da pere ruke. Mrljavko i Prljavko su pod njenim noktićima pronašli svakakve bljakaste poslastice, a sve se zakomplikovalo kad su na žurku stigli Kašljić i Šmrkljić.

Slikovnica Mrljavko i Prljavko slave rođendan pod prljavim noktom – Priča o prljavim rukama deo je serije slikovnica o higijeni. Namenjena je deci koja vole dobro da se nasmeju, a istovremeno kroz humor šalje važnu poruku o značaju održavanja lične higijene. Pranje ruku je ozbiljna stvar – ako ne peremo ruke redovno u našem telu može da nastane opaki dar-mar.

Pošalji