mračni koridori moći

MRAČNI KORIDORI MOĆI

Miša Đurković
Mračni koridori moći je prirodni i neizbežni nastavak čuvene knjige Miše Đurkovića Tamni koridori moći. Nastala osam godina kasnije, ona obrađuje mnoga druga polja u kojima je ispitivanje moći mnogo važnije od političkih teorija koje se obično koriste u javnosti – i ne pokazuju ništa od važnosti.
Autor se hrabro poduhvatio ispitivanja međunarodnih organizacija koje su u dobroj meri odredile sudbinu srpskog naroda u 20. veku. Među koricama knjige čitajte o odnosu masona i rimokatoličke crkve, agentima NKVD i Kominterne u kulturnom ratu za duše naroda, ali i o diktiranju pravosuđa na svetskom nivou.
Posebnu pažnju autor je posvetio procesima digitalizacije, koji su poslednjih godina vrtoglavo ubrzani. Najvažnija pitanja koja nove tehnologije postavljaju opasno su nepoznata u Srbiji. To, međutim, ne znači da neće presudno uticati na naš život već u nekoliko narednih godina. Jer, najvažniji problem u vezi sa njima nije da li će doći, već kako ćemo se odupreti novom, digitalnom totalitarizmu.
Pošalji