preporučujemo
mozgoskop koja hemisfera vam je dominantnija oker, 10 16 godina

MOZGOSKOP: KOJA HEMISFERA VAM JE DOMINANTNIJA? - OKER, 10-16 GODINA

grupa autora
Mozgoskop je nova, jedinstvena, edukativna didaktička društvena igra čiji je cilj, kako joj i ime kaže, da na zabavan i dinamičan način aktivira levu i / ili desnu hemisferu mozga.
Podelite:

1 kutija (202 kartice, jedan 3D čitač odgovora ispod štrafture)
 

Društvena igra za sve generacije

Koja hemisfera vam je dominantnija? Otkrijete sa društvenom igrom “Mozgoskop” !


„Mozgoskop” je nova, jedinstvena, edukativna didaktička društvena igra čiji je cilj,da na zabavan i dinamičan način aktivira levu i/ili desnu hemisferu mozga. Set sadrži 100 kartica, u obliku mozga, sa zanimljivim pitanjima i odgovorima iz oblasti kojima „upravlja” leva hemisfera i 100 pitanja sa odgovorima iz oblasti za koje je „zadužena” desna hemisfera. Tu su i dve kartice sa objašnjenjem i uputstvom za upotrebu. Da igra bude još zanimljivija, u kutiji je i jedna kartica 3D za čitanje sakrivenih odgovora za školski uzrast. Deci školskog uzrasta od 8 do 10 godina – namenjena je plava, tinejdžerima od 10 do 16 oker kutija i od 17 do 97 crvena kutija za sve iznad 17 godina.

Set iz oblasti desne hemisfere mozga obuhvata pitanja iz književnosti, muzike, umetnosti, filma, pozorišta i kulture. Drugi set pitanja se odnosi na lefu hemisferu i obuhvata obuhvata oblasti vezane za tehnologiju, istoriju, geografiju, matematiku, nauku, politiku i biologiju. I jedan i drugi set kartica ima različiti opseg pitanja sa najrazličitijim poljima koji se odnose na specifičnosti opšteg znanja u odnosu na uzrast. Interesantnog su dizajna, primerenih pitanja sa neobičnom podelom.

Čovekov mozak se sastoji od leve i desne hemisfere, koje su međusobno povezane, zavise jedna od druge. Međutim, jedna je uglavnom dominantnija i upravo to nas predodređuje da imamo sklonosti ka određenim oblastima. Osobe čija je leva hemisfera mozga jača su analitični, racionalni, logični i vertikalni mislioci, dok su ljudi čija je desna hemisfera mozga dominantnija kreativniji, maštovitiji, intuitivniji i lateralni mislioci.

„Mozgoskop” je tu da nam pomogne da otkrijemo koja strana mozga nam je snažnija, ali da „razdrma” ovu drugu, iako su uslovljene su jedna drugom. Možete se igrati naizmenično karticama iz svakog seta i tako otkrijte za koje oblasti ste predodređeni, a na kojima trebate dodatno da radite. Izvlačite pitanja iz seta kartica koji vam se više dopada, ali ako pogrešno odgovorite na pitanje, pređite na drugi set sve dok ne odgovorite tačno na pitanje iz njega, potom se možete vratite na svoj favorizovani set kartica. Na zabavan način ćete sigurno naučiti nešto novo i ujedno proveriti već naučene informacije i postojeća znanja. Sve kartice sa pitanjima na koja ste dali tačan odgovor prikupite, onih kartica kojih imate više (left ili right) ta hemisfera vam je dominantnija.

Može se igrati individualno više puta u krugu, u paru pa i društvu do pet osoba. Igra može biti još zabavnija ako se odredi nagrada za pobednika (onog ko ima najviše prikupljenih kartica sa tačnim odgovorima).

Pošalji