mornar na konju

MORNAR NA KONJU

Irving Stoun
Mornar na konju je priča o velikom Džek Londonu čija je fascinantan život bio i više nego dovoljna inspiracija za autora Irvinga Stouna. U ovoj knjizi otkrićemo koliko je London bio strastven čovek i uvek spreman na pustolovinu. Još kao dečak zaljubio se u more i ceo život mu se vraćao. Sve što je u životu uradio bilo je nadahnuto njegovim radoznalošću i neustrašivošću.

Poslednji romantik svetske književnosti, moreplovac, ljubavnik, genije.
Pisac čiji je život bio fascinantan poput priča o junacima njegovih neverovatnih dela.
Džek London bio je strastveni pustolov koji je živeo, voleo i borio se s nedaćama onako kako bi se samo retki usudili. Prkoseći sudbini i zakonima prirode, neumorno je stvarao, plovio vodama sveta, uzimao sve što je želeo i davao sve što je imao. Kršeći pravila, stvorio je nezaboravnu legendu koja živi i danas.
Ovaj samouki književni velikan bio je snažan čovek koji je voleo život, a želja za pustolovinama neobuzdano mu je tekla venama. Još dok je bio dečak, jedna polovina njegove duše zaljubila se u more, kome se uvek vraćao, a druga polovina pripala je knjigama i pisanju. Dok koračamo ulicama San Franciska, divljim predelima dalekog severa, tropskim rajem i nepreglednim morima, zajedno sa Džekom Londonom proživljavamo njegove uspone i padove, patnje i radosti, i upoznajemo veliko, avanturističko srce jednog maestralnog pisca.

Irving Stoun, MORNAR NA KONJU

22.05.2020.

Ovo je jedna inspirativna knjiga koja predstavlja romansiranu biografiju Džek Londona, velikog avanturiste i samoukog književnog velikana, verovatno poslednjeg romantika svetske književnosti. Iako je njen autor Irving Stoun za pisanje koristio činjenice iz autobiografije samog Londona, mnogi smatraju da je on sebi dao suviše slobode i neke stvari ulepšao i začinio svojim ličnim viđenjem. Detaljnije

Pošalji