moja priča

MOJA PRIČA

Mišel Obama
Autobiografski roman Mišel Obame Moja priča čitaoce upoznaje sa životom prve Afroamerikanke koja se našla u ulozi prve dame SAD-a. Ona opisuje svoje detinjstvo, karijeru izvršne direktorke koja se bori da uskladi posao i porodicu, a zatim i ulogu žene predsednika države. Njeno pripovedanje je iskreno i okrenuto svakom segmentu njenog života, kako javnog, tako i privatnog.
Podelite:

Život Mišel Obame ispunjen je smislom i dostignućima žene koja je postala zadivljujuća ikona našeg doba. Kao prva dama Sjedinjenih Američkih Država – prva Afroamerikanka koja se našla u toj ulozi – doprinela je da Bela kuća postane otvorenija i gostoljubivija nego pre, a istovremeno se istakla kao uticajna zagovornica prava žena i devojčica u Americi i širom sveta, uticala da porodice usvoje zdravije i aktivnije životne navike i stajala uz supruga dok je predvodio Ameriku u teškim trenucima. Za to vreme nam je pokazala i nekoliko plesnih pokreta, briljirala u emisiji Carpool Karaoke i pod neumoljivim medijskim reflektorima vaspitala dve ćerke koje stoje čvrsto na zemlji.
Veoma promišljenim i opčinjavajućim pripovedanjem, Mišel Obama uvodi čitaoce u svoj svet dok opisuje iskustva koja su je oblikovala – od detinjstva na Južnoj strani u Čikagu preko karijere izvršne direktorke koja žonglira između majčinstva i posla do života na najpoznatijoj adresi na svetu. Neumoljivo iskreno, živo i duhovito, ona govori o svojim pobedama i razočaranjima, kako javnim tako i ličnim, dok prepričava svoju priču onako kako ju je živela – svojim rečima i pod svojim uslovima. Topla, pametna i iskrena, Moja priča je veoma lično svođenje računa žene koja se dušom i razumom stalno opirala očekivanjima – i koja nas nadahnjuje da uradimo isto.

Pošalji