moja mračna vanesa
rasprodato

MOJA MRAČNA VANESA

Kejt Elizabet Rasel
Roman Moja mračna Vanesa počinje mladim godinama glavne junakinje u kojima ona ulazi u ljubavnu aferu sa profesorom književnosti Džejkobom Strejnom. Autorka Kejt Elizabet Rasel nas tada vodi u njen sadašnji život, skoro dvadeset godina kasnije. Kada Vanesa shvati da je bivša studentkinja optužila profesora Strejna za seksualno zlostavljanje, ona dovodi u sumnju i svoj odnos sa njim za koji je čvrsto verovala da je poseban i iskreno ljubavan.

2000.
Suočena sa prvim teškoćama u životu, ali ambiciozna i željna da što pre odraste, Vanesa Vaj pohađa drugu godinu prestižne srednje škole kada ulazi u začaranu aferu sa Džejkobom Strejnom, magnetski privlačnim profesorom književnosti.

2017.
Skoro dvadeset godina kasnije, sa talasom optužnica protiv moćnih muškaraca, stari gresi dolaze na naplatu. Nekadašnja studentkinja optužila je Strejna za seksualno zlostavljanje i očekuje od Vanese da učini isto. Vanesa je užasnuta, jer njena je veza sa Strejnom bila ljubav. U to je sigurna. Ipak, crv sumnje nagriza joj sećanja i ona počinje da preispituje uspomene, da razmišlja o svemu što se dogodilo, da ponovo definiše ljubavnu priču koja se zapravo nikada i nije završila i koja je obeležila njeno postojanje, njen život. Da li je zaista bila žrtva, i to samo jedna od mnogih? Pred njom je nemoguć izbor: da li da ostane nema, čvrsta u uverenju da je svojevoljno ušla u tu mladalačku vezu, ili da drugačijim očima sagleda sebe i svoju prošlost?Ali kako da se odrekne svoje prve ljubavi, čoveka koji ju je promenio iz korena i bio uvek prisutan u njenom životu? Da li je moguće da zapravo uopšte ne poznaje muškarca kojeg je toliko volela kao devojka i koji se kleo da obožava samo nju?

Pošalji