moć geografije

MOĆ GEOGRAFIJE

Tim Maršal
Od autora bestselera Zatočenici geografije, TIma Maršala, stiže nova poslastica. "Moć geografije" sadrži deset mapa koje otkrivaju budućmost našeg sveta iz ugla ovog višestruko nagrađivanog novinara, analitičara i političkog izveštavača.

Autor bestselera Zatočenici geografije.

Deset mapa koje otkrivaju budućnost našeg sveta.

Višestruko nagrađivani novinar, analitičar i politički izveštač, Tim Maršal, nudi nam novu knjigu u kojoj otkriva da su opcije svake zemlje ili regiona ograničene geografskim položajem koji ostaje isti dok se svet menja vrtoglavom brzinom.

Ova lucidna i uzbudljiva istorijska, ekonomska i politička analiza, obeležena Maršalovom prepoznatljivom duhovitošću i pronicljivošću, geografiju postavlja u centar ljudskih odnosa i baca novo svetlo na Australiju, Iran, Saudijsku Arabiju, Veliku Britaniju, Grčku, Tursku, Sahel, Etiopiju, Španiju i svemir, delove sveta koji će u vreme novih podela i rivalstava, a uz aktuelne događaje koji potresaju političku scenu oblikovati globalnu politiku.„Još jedan izuzetan priručnik za razumevanje savremenog sveta. Maršal će vam majstorski objasniti sve što treba da znate.“– Piter Frankopan, autor bestselera Putevi svile„Ovo fascinantno istraživanje geopolitike pokazuje da planine, pustinje i razdaljine i dalje ostavljaju dubok trag na mentalitet naroda i na međunarodne odnose.“– Publishers Weekly„Precizna i koncizna analiza deset regiona koji će uticati na budućnost planete.“– Kirkus Reviews

Pošalji