misliti, brzo i sporo, 8 izdanje
rasprodato

MISLITI, BRZO I SPORO, 8. IZDANJE

Danijel Kaneman
Nobelovac Danijel Keneman u svojoj knjizi Misliti brzo i sporo otkriva funkcionisanje ljudskog uma i svesti i donosi rešenja za unapređenje razmišljanja i delovanja. Keneman u umu prepoznaje dva sistema: brzi (intuitivan, emotivan) i spori (racionalan, logičan). Kroz knjigu Misliti brzo i sporo oba ova sistema su objašnjena na čitljiv i zabavan način, što ovu knjigu čini obaveznim psihološkim priručnikom savremenog doba.

Danijel Kaneman je jedan od najuticajnih psihologa u istoriji i svakako najvažniji psiholog današnjice. Ima dar za otkrivanje zapanjujućih obeležja ljudskog uma, a mnoga od njih su postala deo udžbenika i svakodnevne mudrosti. Njegov rad je preoblikovao socijalnu psihologiju, kognitivnu nauku, istraživanje razuma i sreće, kao i bihevioralnu ekonomiju – područje nauke čiji su pokretači Danijel Kaneman i Amos Tverski.

Knjiga Misliti, brzo i sporo je remek-delo: čitljiva, mudra i duboka i predstavlja prekretnicu u savremenoj društvenoj misli. Knjiga će oduševiti čitaoce istraživačkog uma koji će doslovno na svakoj stranici pronaći nešto zanimljivo i poučno.

Pošalji