mini je potreban prostor za vežbu
500 rsd792 rsd
Ušteda 292 rsd (37%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

MINI JE POTREBAN PROSTOR ZA VEŽBU

Dorte Nors
Danska književnica Dorte Nors još jednom uspeva da kroz kratku, preciznu formu i stil prožet humorom dočara egzistencijalnu usamljenost karakterističnu za savremeni svet. Glavna junakinja romana MINI JE POTREBAN PROSTOR ZA VEŽBU, Mina, utehu pronalazi u muzici ali komšije se danonoćno bune zbog buke. Zbog toga je Mini potreban prostor za vežbu, prostor u kojem će zaista pronaći mesto (i vreme) za sebe.
U saradnji sa DONCAFE pripremili smo vam 250 sjanih naslova po ceni od 500 dinara. Da biste ih kupili po ovoj akcijskoj ceni, sve što treba da uradite je da izaberete najmanje 2 knjige sa ove akcije. Uz kupovinu 2 knjige sa ove akcije, u paketu dobijate i Doncafe 3 sec 2 1 black 8+2 gratis (80g) i termos čašu. Uz kupovinu 3 knjige sa ove akcije, u paketu dobijate i Doncafe Moment (200g) i termos čašu. Uz kupovinu 4 knjige sa ove akcije , u paketu dobijate i Doncafe Moment (200g) i termos. Uz kupovinu više od 4 knjige sa ove akcije, u paketu dobijate Doncafe Moment (200g) i termos, a za svaku dodatnu knjigu, poklanjamo vam jedan 321 SEC BLACK sempler. NAPOMENA: Fotografije na društvenim mrežama su informativnog karaktera. Dezeni termosa i termos-čaša ne moraju nužno biti isti kao dezeni termosa i termos-čaša u paketima.
Podelite:

Mina je kompozitorka.

Minu je ostavio Lars, preko SMS-a.

Mina čita Fejsbuk, tamo se njene prijateljice hvale divnim životom.

Minina neurotična sestra joj je za petama.

Mini je potrebno mesto gde će nesmetano komponovati; komšije

se bune zbog buke.

Mini je potrebno utešno mesto.

Mini je Lars obećao to mesto.

Mini je sada uteha jedino Bergman.

Mina zamalo da postane sirena svoje odiseje.

Zauvek.

 

U ovom, po formi neobičnom romanu, autorka romana Retrovizor, rame, žmigavac i zbirke priča Posle udarca, Dorte Nors, još jednom na duhovit i u suštini potresan način govori o usamljenosti i potrazi za ljubavlju i bliskošću u savremenom svetu, u kojem je, bučnom poput košnice, teško čuti glas jedne žene.

Dorte Nors je, kao i njena junakinja Mina, „pomalo avangardna” – više pobunjenica protiv prosečnog i prigušujućeg nego pretenciozni kušač strpljenja i automatizovanog reagovanja publike.

Brana Miladinov

Koliko često možemo da kažemo da smo pronašli knjigu jedinstvenu po svemu? Pa ipak, sad je imamo: jedinstvenu i po formi i po efektu.

Gardijan

Originalna, britka i nežna analiza jedne samoće.

Arbetarbladet

Dorte Nors, MINI JE POTREBAN PROSTOR ZA VEŽBU

02.02.2020.

Roman ,,Mini je potreban prostor za vežbu” zapravo i nije roman. U pitanju je novela u slobodnom stihu.Način na koji Dorte Nors bira da ispriča Mininu priču je takođe avangardan. Ne samo što je pisana u blankversu, rečenice kojima autorka vodi čitaoca kroz Mininu situaciju su izuzetno ogoljene – bez deskripcije, bez autorefleksije, nalik na statuse društvenih mreža. Detaljnije

Pošalji

MINI JE POTREBAN PROSTOR ZA VEŽBUOd istog autora