midlseks
rasprodato

MIDLSEKS

Džefri Judžinidis
,,Midlseks” je pripovest Kala Stefanidisa, uglednog diplomate koji je rođen i odgajan kao devojčica Kaliopa. Naime, iako je spolja gledano Kaliopa na rođenju izgledala kao ,,zdrava i prava” devojčica, doktoru je promaklo da je, genetski posmatrano, beba koju je držao u rukama zapravo dečak, odnosno da je pred njim redak slučaj genetske mutacije koja rezultira pseudohermafroditizmom.

Kal Stefanidis, ugledni diplomata Stejt departmenta, rođen je i odgajan kao devojčica, Kaliopa, u porodici grčkih imigranata u Americi. Na rođenju deluje kao žensko, iako je genetski gledano dečak, i tek tokom puberteta shvata da nije kao ostale vršnjakinje. Tragajući za sopstvenim identitetom, vremenom otkriva i mračne porodične tajne...Midlseks je rezultat devetogodišnjeg autorovog književnog pregalaštva i ozbiljnog medicinskog istraživanja. Za razliku od Kalovih literarnih prethodnika – mitskog Tiresije ili Orlanda Virdžinije Vulf – kod Judžinidisovog dvopolnog junaka nema mita i fantazije: recesivna genska mutacija koja ga pogađa realna je biološka činjenica.

GOSTUJUĆI BLOG: Stsh's Book Corner - Džefri Judžinidis, MIDLSEKS

15.09.2019.

,,Midlseks” je pripovest Kala Stefanidisa, uglednog diplomate koji je rođen i odgajan kao devojčica Kaliopa. Naime, iako je spolja gledano Kaliopa na rođenju izgledala kao ,,zdrava i prava” devojčica, doktoru je promaklo da je, genetski posmatrano, beba koju je držao u rukama zapravo dečak, odnosno da je pred njim redak slučaj genetske mutacije koja rezultira pseudohermafroditizmom. Detaljnije

Pošalji