medu je strah da ostane u vrtiću

MEDU JE STRAH DA OSTANE U VRTIĆU

Tatjana Gjurković, Tea Knežević

Slikovnica ‘Medvedića je strah da ostane u vrtiću’ bavi se problemom straha i separacijske anksioznosti kod dece, to jest straha od odvajanja od roditelja. Kroz jendostavnu priču i životinjske likove deca će prepoznati sopstvenu emociju straha koja se zbog nje javlja. Slikovnica sadrži i dodatak za roditelje i stručnjake u obrazovanju dece koji će im pomoći da bolje razumeju ponašanje deteta, da zadovolje njegovu emocionalnu potrebu koja stoji u osnovi straha i pomognu mu da nauči kako da reguliše to neprijatno osećanje.

Jedan medvedić jako je voleo da se igra sa drugim životinjicama i igračkama, ali kad je trebao da krene u vrtić, odjednom se jako uplašio i počeo da plače.
− Mama, ja ne bih išao u vrtić − stalno je ponavljao uplašeni meda. Mama i tata jako su se iznenadili, jer su mislili da će se medi dopasti mesto gde ima puno igračaka i druge dece. A i u vrtić se jednostavno moralo ići. Meda je u početku bio jako uplašen, ali vaspitačica mu je pomogla da se malo privikne, a mama i tata su obećali da će uskoro doći po njega. Tako je i bilo.

Pošalji