mars

MARS

Asja Bakić
„Mars” je debitantska zbirka priča Asje Bakić i postigla je veliki međunarodni uspeh, a Publisher weekly uvrstio ju je na godišnju listu najboljih proznih naslova objavljenih na engleskom jeziku. Originalna je, inteligentna i upečatljiva – baš kakva dobra priča i treba da bude. Čitajte jer Asjina je i vaša priča.

Mars je provokacija, Mars je polemičan, Mars je moderan, istinski ton 21. veka. Mars je tvoja prilika da udahneš novi vazduh.
U deset nadrealnih priča prepliću se distopijski prostori zagrobnog sveta i postapokaliptične Evrope. Žena zombi, žena kiborg, spisateljica prognana na drugu planetu, klonirana žena – ujedinjene su energično i beskompromisno protiv ograničenja koje društvo nameće. U borbi za opstanak, najmoćnije oružje jeste pisana reč. Mars je planeta borbene literature, granični prostor između izneverenih očekivanja i iznova osvojenog prava na identitet.
Mars osvaja pripovedačkim umećem autorke koja je proglašena novim glasom Evrope. Pablišer vikli uvrstio ju je na godišnju listu najboljih proznih naslova objavljenih na engleskom jeziku.

Pošalji