marija antoaneta životni put

MARIJA ANTOANETA: ŽIVOTNI PUT

Antonija Frejzer
"Marija Antoaneta: Životni put" Antonije Frejzer portret je jedne od najznačajnijih žena u istoriji, dirljiv i veoma jak istovremeno. Zavirite u jedan od najekstravagantnijih i najintrigantnijih života vođenih na jednom dvoru.

„Dirljiv i psihološki uverljiv portret.“
– Wall Street Journal

Dramatična životna priča Marije Antoanete neprekidno izaziva oprečna osećanja. Mnogi joj pripisuju da je ekstravagancijom i frivolnim ponašanjem, ravnodušna prema patnjama naroda, doprinela rušenju francuske monarhije. Drugi su podjednako strastveni u kraljičinoj odbrani: za njih je ona bila žrtva mržnje prema ženama.

Antonija Frejzer analizira njen uticaj na Luja XVI, optužbe i seksualne klevete kojima su je obasipali, njen pokroviteljski odnos prema umetnosti, utamničenje, pretnje smrću, tračeve o njenim lezbijskim vezama, suđenje i njeno pogubljenje na giljotini 1793. Autorka slika raskošan i očaravajući portret jedne od najčuvenijih žena u istoriji Evrope, pobuđujući saosećanje i uvažavanje za svaki aspekt lika kraljice, uvlačeći čitaoce ne samo u priču o sazrevanju jedne dražesne žene, već i o raspletu jedne ere.„Impresivno... Versajski dvor je oživeo.“– Washington Post„Frejzerova je rešila da spase Mariju Antoanetu senke giljotine, i to čini sa izuzetnim uspehom.“– Times„Ovom izvanrednom knjigom autorka je pomogla da se donekle raskrinka dvesta godina stara kleveta i zlehudu kraljicu pretvorila je u ljudsko biće.“– Sunday Tribune„Fascinantan i iskren prikaz života jedne slabo obrazovane devojke koja izrasta u veličanstvenu i hrabru ženu.“– Woman’s Journal

Pošalji