male žene, dobre supruge

MALE ŽENE, DOBRE SUPRUGE

Luiza Mej Olkot
Novo izdanje jednog od najpoznatijih klasika američke književnosti. Roman Male žene Luize Mej Alkot topla je priča o sestrama Marč koja ne gubi na aktuelnosti ni 150 godina nakon prvog objavljivanja.

Jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena.
Zasnovane na mladalačkim doživljajima Luize Mej Olkot, Male žene opisuju porodični život četiri sestre Marč koje žive u maloj zajednici Nove Engleske. Meg, najstarija, lepa je i želi da bude dama. Džo je sa svojih petnaest godina neugledna i nekonvencionalna i gaji ambiciju da postane spisateljica. Bet je nežna trinaestogodišnjakinja sklona muzici, a Ejmi plavokosa dvanaestogodišnja lepotica.
Priča o njihovim kućnim avanturama, pokušajima da uvećaju porodične prihode, njihovim poznijim ljubavima i prijateljstvu sa susedima Lorensima i dan-danas je sveža i zavodljiva.

Književni likovi opsednuti čitanjem

16.08.2022.

Budući da se većina pisaca pridržava dobrog starog saveta „piši ono o čemu znaš“, nikoga ne bi trebalo da čudi što u omiljenim knjigama često srećemo junake koji su opsednuti čitanjem. Pisci vole književnost, što znači da će je najverovatnije voleti i junaci o kojima pišu. A ako pisci pišu o onome što znaju, možda bi trebalo i čitaoci da čitaju o onome što znaju. Predstavljamo vam nekoliko popularnih likova iz književnosti, koji dele vašu ljubav prema čitanju. Detaljnije

PRIJATELJI kao inspiracija: 10 knjiga o prijateljstvu

21.05.2021.

Prethodnih nekoliko dana internet je preplavio teaser za reunion najpopularnije svetske šestorke sa TV ekrana - Prijatelja! Ako ste i vi od onih koji su uživali u ovoj nadasve duhovitoj priči o prijateljstvu, rešili smo da vas podsetimo na 10 knjiga o prijateljstvu koje su apsolutno sjajne. Detaljnije

Pošalji