novo
mala knjižara na obali

MALA KNJIŽARA NA OBALI

Dženi Kolgan
Mala knjižara na obali delo je sjajne Dženi Kolgan, autorke bestselera Male knjižare srećnih krajeva i Vidimo se u Kapkejk kafeu. Naizgled nesrećne sudbine koje se uzdižu iznad problema i uz pomoć knjiga sve prevazilaze. Upustite se u ovo sjajno putovane škotskim šumama.

Ko još beži u škotsko gorje, u majušnu knjižaru smeštenu na samu obalu Loh Nesa?

Samohrana majka Zoi pokušava da se snađe u Londonu, ali je na ivici nervnog sloma. Njen prelepi sinčić Hari savršen je u svemu – izuzev što uopšte ne govori. Kada joj stanarina poskupi, Zoi ne zna šta da radi.

Harijeva tetka joj predlaže da se preseli u Škotsku, da pomaže u maloj knjižari i čuva decu u plemićkoj kući na brdu. Možda će baš odlazak iz otuđenog grada u seoce na škotskoj visoravni doneti promenu koja je očajnički potrebna Zoi i Hariju.

Kada se suoči s neljubaznim poslodavcem, mrzovoljnim i rasejanim antikvarom Remzijem Erkartom i bandom njegove raspuštene dece, Zoi će se zapitati da li je postupila ispravno. Ipak, Hari prvi put u životu nalazi druga, a i ko bi ostao ravnodušan pred lepotom planinskog jezera koje se svetluca na letnjem suncu? Kad bi samo Remzi bio malo srdačniji…„Zabavna, topla priča o sjajnim likovima… A tu su i knjige!“– Sofi Kinsela„Radnja smeštena među divne kulise, vrcav dijalog i likovi u koje ćete se zaljubiti. Neodoljivo!“– Džil Mansel„Tako slatka, tako ljupka knjiga. Divna, prosto sjajna. Sigurno će vas oraspoložiti.“– Marijana Kiz„Dženi Kolgan je sjajna pripovedačica. Ovo je šarmantna knjiga, ali ako zavirite ispod površine, uvidećete koliko iskreno govori o siromaštvu, anksioznosti i gubitku voljenih osoba. Pročitaćete je brzo, ali je nećete zaboraviti.“– Kit Stjuart

Pošalji