makov rat šaman

MAKOV RAT: ŠAMAN

Rebeka F. Kuang
Originalna priča smeštena u raskošni izmaštani svet Makov rat: Šaman našla se 2018. godine u finalu za nagradu Nebula, a Vašington post, Tajm, Gardijan, Bastl i mnogi drugi proglasili su je jednom od najboljih knjiga godine. Autorka Rebeka F. Kuang ovim romanom svojim čitaocima daruje snažnu priču. Ona ne govori o mudrosti i prijateljstvu niti o sukobu velikih magija, već o točkovima vremena koji neumorno i neumoljivo mrve ljudske sudbine. I o devojčici koja je uništila čitav mehanizam. Makov rat: Šaman je roman koji će oduševiti čitaoce epske fantastike.

Kada ste ratno siroče, svet je za vas uglavnom mesto na kojem vas preziru i odbacuju, prepuno brutalnosti i bola. Ponekad, ako vam se posreći, svet je ravnodušan prema vama. Ipak, ako ste još i devojčica, vaša hraniteljska porodica ima sreće. Uvek može da se dogovori i proda vas kao nevestu nekom bogatom starcu.
Žin je na svojoj koži iskusila sve ovo. Ona je niko, njen život nikome ništa ne znači, i niko ne mari za njenu sudbinu. Ako želi da se izbavi iz blata u kojem je odrasla, ima samo dva puta. Prvi vodi preko kreveta odvratnog starca. Drugi kroz kapije najprestižnije vojne akademije u Sinegardu. Da bi sledila taj drugi put, Žin će učiniti sve što je u njenoj moći. I više od toga.
Ovo nije priča o mudrosti i prijateljstvu, ili o sukobu velikih magija.Ovo je priča o točkovima vremena koji neumorno i neumoljivo mrve ljudske sudbine. I o devojčici koja je uništila čitav mehanizam. Kamenom, jer je bila previše siromašna da bi imala mač.

Pošalji