mačja filozofija

MAČJA FILOZOFIJA

Džon Grej
"Mačja filozofija" Džona Greja razigrani je filozofski priručnik koji istražuje ljudsku i mačju prirodu i uči vas na koji način da se igrate sa njima.

Razigrani filozofski priručnik „Mačja filozofija” koji istražuje ljudsku i mačju prirodu i uči vas da manje filozofirate a više se igrate. Živeći sa mačkama i proučavajući dela velikih filozofa, Džon Grej je došao do zaključka da upoznajući prednosti mačje, otkrivamo nedostatke ljudske prirode.

Šta je to po čemu se mačke razlikuju od ljudi i svih drugih životinja?
Njihova snalažljivost, sposobnost prilagođavanja ili samodovoljna priroda?

Ova knjiga daće vam odgovor na ova i mnoga druga pitanja o prirodi vašeg krznenog prijatelja.U ovoj knjizi pronaći ćete veliki broj paralela između mačjeg ponašanja i razmišljanja velikih filozofa, saznaćete o važnoj ulozi mačaka u istoriji, filozofiji i književnosti i naučićete kako da živite u sadašnjem trenutku. ,,Tema ove knjige je upravo mačja priroda i ono što iz nje možemo naučiti. Međutim, niko ko je živeo sa mačkama ne može da ih posmatra kao međusobno zamenljive instance jednog tipa. Svaka od njih je jedinstveno svoja, i posebnija nego što su to mnoga ljudska bića.”

Pošalji