luna vučji mesec

LUNA - VUČJI MESEC

Ijan Mekdonald
Drugi deo naučnofantastične trilogije „Luna – Vučji mesec“ engleskog pisca Ijana Mekdonalda nadovezuje se na haos i paniku nastalu zbog vakuuma moći na kraju „Mladog meseca“.

„Mekdonald je jedan od najboljih SF pisaca na svetu. Neustrašiv, briljantan, mudar – u isto vreme vas prosvetljuje i neizmerno zabavlja.“
– Kim Stenli Robinson

JEDAN OD ZMAJEVA JE MRTAV.

Pala je Korta helio, jedna od pet porodičnih korporacija koje vladaju Mesecom. Njena blaga podelili su brojni neprijatelji, a preživeli su se razbežali.

Prošlo je osamnaest meseci. Preostala deca senjore Korti, Lukasinjo i Luna, pod zaštitom su moćne porodice Asamoa, dok je Robson, u šoku jer je prisustvovao očevoj nasilnoj smrti, sada štićenik – praktično talac – Makenzi metala. A poslednji naslednik Lukas nestao je s površine Meseca.

Samo gospa Sun, udova Taijanga, podozreva da Lukas Korta nije mrtav, i još važnije – da je i dalje jedan od glavnih igrača. Najzad, Lukas je oduvek bio Spletkaroš, pa čak ni u smrti neće prezati ni od čega kako bi povratio sve i izgradio novi i moćniji Korta helio. Ali Korta heliju su potrebni saveznici, a da bi ih pronašao, odbegli sin će se drznuti na nemoguće putovanje – na Zemlju.U nestabilnom lunarnom okruženju, proračunate odanosti i političke mahinacije svake porodice dosežu zenit u njihovim najplodonosnijim zaverama usred erupcije pravog rata.„Svaki Mekdonaldov lik iz čije vizure pratimo priču je human, fascinantan i povremeno uznemirujuće realističan, a Sunčev sistem 22. veka dočaran je čudesno.“– Publishers Weekly„Borbe i osveta koje slede žešće su i komplikovanije od svega u Igri prestola dok se iz stranice u stranicu smenjuju velikodušni postupci sopstvenog žrtvovanja i ledene surovosti, hrabri juriši i odbrana do poslednjeg čoveka, kukavičluk i pohlepa.“– Boing Boing

Pošalji