luna mlad mesec

LUNA - MLAD MESEC

Ijan Mekdonald
Ijan Mekdonald veruje da bi jedini motiv za kolonizaciju Meseca mogao biti nezamislivo veliki profit, a novi kolonisti bi, po njegovom mišljenju, morali biti čvršći i odlučniji od osvajača Divljeg zapada. Svakome ko otvori knjigu „Luna – Mlad mesec“ ubrzo će postati jasno da je Mesec zapravo nemilosrdni sociopata. Kako u fizičkom, tako i u socioekonomskom smislu. Stranice ove knjige će proletati nezamislivom brzinom, vešto vas usmeravajući ka uzbudljivom i genijalno napetom raspletu. Kada pročitate poslednje redove, poželećete da se što pre dočepate sledećeg dela Mekdonaldove sage.

„Kao Kum u susretu sa Pesmom leda i vatre i Enderovom igrom.“ Portland Book Review
„Igra prestola na Mesecu... remek-delo moderne fantastike!“ Goran Skrobonja

Mesec želi da vas ubije.

Možda će vas ubiti kad ostanete bez dnevnice koja vam je dodeljena za hranu, vodu ili vazduh. Možda će vas ubiti kad ste u klopci između vladajućih korporacija, takozvanih Pet Zmajeva. Na korak od bogatstva, u sumanutom futurističkom feudalnom društvu, na Mesecu morate da se borite za svaki pedalj koji želite da steknete. I upravo je to učinila Adrijana Korta.

Kao vođa najmlađeg Mesečevog Zmaja, Adrijana je preotela kontrolu nad industrijom helijuma 3 od korporacije Makenzi metali i borila se da stekne novi status za svoju porodicu. Sada, pred kraj života, Adrijana shvata da je njena korporacija, Korta helio, suočena sa brojnim neprijateljima koje je stekla tokom svog meteorskog uspona. Ako porodica Korta misli da preživi, petoro Adrijanine dece moraju da odbrane majčino carstvo od brojnih neprijatelja... i jedno od drugog.„Najbolji roman o Mesecu koji ćete pročitati. Mlad mesec donosi zastrašujuće naučnofantastične momente tik ispod guste teksture njegove površine.“ Locus„Mekdonald stvara zadivljujuće kompleksnu civilizaciju punu uverljive tehnologije, a likovi su potpuno razvijeni, tako da svaki od njih ima sopstvenu neodoljivu priču.“ Publishers Weekly„Portret surovog društva koje pokušava da opstane u najsmrtonosnijem okruženju. Jedan od najsnažnijih romana ove godine.“ Chicago Tribune„Sjajna priča, s ljubavlju ispunjena detaljima, i nebično privlačna uprkos struji nemilosrdnog nasilja.“ Wall Street Journal

Pošalji