ludakova kuća

LUDAKOVA KUĆA

Voja Antonić

U izmišljenom gradiću Beli Bor, na obodu Homoljskih planina, vekovnom poprištu raznih tajanstvenih pojava i misterija, jedan mladi čovek pokušava da reši zagonetku poruke prijatelja-samoubice.
Intrigantni zaplet ove priče je nastao kao rezultat „brainstorminga“ autora knjige i grupe prijatelja pre oko pola veka, ali taj kratki siže tada niko nije umeo da dovede do logičnog raspleta. Nešto kasnije je autor pokušao da pronađe dramski održivo rešenje na najkompetentnijem mestu – kod svog profesora scenarija na FDU, inače iskusnog scenariste, ali je dobio odgovor da takvo rešenje ne postoji.
Ova knjiga je dokaz da nikad ne treba odustati. Prošlo je oko pola veka i autor se, kao stari policijski inspektor, vratio na nerešene slučajeve iz daleke prošlosti. Rešenje je isplivalo, čak dramatičnije nego što se moglo očekivati. I to ne jedno, nego dva – dok priča govori o dva različita drveta i dve različite ljubavi, ona se kreće tankom linijom između dva sveta, realnog i imaginarnog. Mada je rasplet samo jedan, moguća su tumačenja iz oba sveta.Ludakova kuća je prvi roman idejnog tvorca i konstruktora najpoznatijeg domaćeg kućnog računara Galaksija.

Pošalji