lovac na zmajeve

LOVAC NA ZMAJEVE

Haled Hoseini

Ovaj snažan debitantski roman, LOVAC NA ZMAJEVE, pripoveda o žestokoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja iskupljuje. Oboje menjaju život Amiru, mladom i bogatom pripovedaču, koji sazreva u poslednjim mirnim danima svoje otadžbine, pre revolucije i upada ruske vojske. Ali politički događaji, čak i oni dramatični poput ovih prikazanih u Lovcu na zmajeve, samo su deo ove priče. U Lovcu na zmajeveHaled Hoseini nam daje živopisnu i životnu priču koja nas podseća na to koliko se njegov narod bori da trijumfuje nad silama nasilja – silama koje mu i danas prete.

The New York Times Book Review

Moćna knjiga… bez lažnih ukrasa, bez prenemaganja – samo žestoka, snažna proza… intimna povest o porodici i prijateljstvu, izdaji i spasenju kojoj nije potreban atlas i rečnik da bi nas zaokupila i prosvetlila. Pojedini delovi Lovca na zmajeve su surovi i teški, a ipak je to knjiga koja odiše ljubavlju.

The Washington Post Book World

Čudesan roman prvenac… priča o prijateljstvu dva dečaka u Avganistanu i neverovatna priča o jednoj dalekoj kulturi. Jedan starinski roman u najboljem smislu te reči, roman koji prosto nosi sa sobom.

San Francisco Chronicle
 

Pošalji

LOVAC NA ZMAJEVE

Marija
★★★★★
21.05.2022.
Fascinantna prica o cistoj,nevinih dusi, Hasanu. Lovcu na zmajeve sa zecjom usnom. Haled Hoseini u ovoj dirljivoj prici o prijateljstvu,uspeva da docara drustvene i ratne prilike u Avganistanu i govori o tome kako tamo ima mnogo dece, a malo detinjstva. Hasan je oličenje cistote i dobrote u tom surovom i zlom svetu. On dokazuje da postoji oni koji nas nikada nece izdati,oni koji ce ostati uz nas po svaku cenu,koliko god ona bila visoka. Cak i onda kada mu ta ljubav i dobronamernost nije uzvraćena u istoj meri,on ce sve postideti time sto se nikada nece promeniti i sto ce zauvek ostati ciste duse i dobrog srca ma kakvi vi bili prema njemu. A to ce uciniti da se i mi promenimo i pozelimo da postanemo kao Hasan. Najiskrenija preporuka. Kada jednom otkrijete Haleda Hoseinija, zauvek cete promeniti pogled na svet.