logopedove pesmice za progovaranje

LOGOPEDOVE PESMICE ZA PROGOVARANJE

Dragana Dženopoljac, Danijela Rodić
Logopedove pesmice za progovaranje, zbirka pesmica za uzrast od 0-3 godine, namenjena mamama, tatama, bakama i dekama kao pomoć u njihovoj zajedničkoj aktivnosti i naporima da nauče dete da govori.

Logopedove pesmice za progovaranje, zbirka pesmica za uzrast od 0-3 godine, namenjena mamama, tatama, bakama i dekama kao pomoć u njihovoj zajedničkoj aktivnosti i naporima da nauče dete da govori.
Preporučujemo je vaspitačima i kolegama logopedima kao svojevrsno sredstvo komunikacije u individualnom i grupnom radu, za stimulaciju razvoja govora i jezika, a posebno kod zakasnelog ili usporenog govorno-jezičkog razvoja.
Ovo je jedinstvena, originalna, autorska zbirka od 70 kratkih, ritmičnih i melodičnih, prelepo ilustrovanih pesmica koje se rimuju. Pesmice su za čitanje, recitovanje, pevušenje, za imitiranje, dopunjavanje, za pokazivanje, za učenje reči i razumevanje govora i situacija, uz fantastične ilustracije i uz pokret, koji su neizostavni deo stimulacije razvoja govora.
Dragi roditelji, Vaše dete će naučiti da govori slušajući govor. Dok je beba, Vaš umirujući ton govora i pesmice koje pevušite zadržavaju pažnju Vašoj bebi. Ona ih rado sluša jer su jasnije od uobičajenog govora i pružaju akustičku i ritmičku stimulaciju koja ih podstiče na pokret. Gledajte Vašu bebu u oči dok govorite ili pevušite. Ona će, slušajući Vas s pažnjom, prvo prepoznati i reagovati na glas, zatim će razumeti situaciju, a kasnije putem mimike, gestova i na kraju rečima, razumeti i učestvovati u komunikaciji sa Vama.
Pesmice su jezička igra, zajednička aktivnost sa detetom, savršeni način učenja i usvajanja jezika, naročito nakon pojave prvih reči.
Naše pesmice su prepune onomatopeja, kratkih reči, fraza i stihova koji omogućavaju različite aktivnosti s ciljem da se razvije komunikacija. Čitajte često, ako možete i svakodnevno, ali uvek kada to dete traži od Vas. Zajedno listajte, gledajte, pokazujte, odglumite menjajući boju glasa, visinu ili jačinu glasa, ali uvek jasno i polako da bi dete moglo da prati i razume situaciju. Uradite ono što Vam pesmica govori, tačnije, kombinujte pokrete uz govor, povežite situaciju sa pokretom, Vaše dete će vas s radošću imitirati.
Poseban kvalitet naše zbirke pesmica su ilustracije koje su prilagođene deci mlađeg uzrasta, jasne su, konkretne, dopadljive i na taj način omogućavaju bolje razumevanje pesmica, govora i situacija iz svakodnevnog života deteta. Dok čitate, recitujete ili pevušite, pokazujte detetu sliku da bi je povezalo sa rečima koje sluša. Ono što Vam dete pokaže, obavezno imenujte.
I ponavljajte, ponavljajte...
Smestite se udobno, odredite vreme i mesto za čitanje, stavite dete u krilo i krenite u avanturu učenja govora i razgovora sa Vašim detetom!

Zašto uz pesmice dete brže progovori?

10.11.2021.

Logopedove pesmice za progovaranje, zbirka je pesmica za uzrast od 0-3 godine, namenjena mamama, tatama, bakama i dekama kao pomoć u njihovoj zajedničkoj aktivnosti i naporima da nauče dete da govori. Detaljnije

Naučite svoje dete da piše - nove strategije za nastavnike i roditelje

14.09.2021.

Mnogi roditelji su verovatno čuli decu kako kažu: "Ne znam šta da napišem" Podučavanje dece strategijama pisanja direktno se bavi ovim problemom. Kako pomoći detetu i podstaći njegovu kreativnost na najjednostavniji mogući način? Detaljnije

Pošalji