ljutim se

LJUTIM SE

Šjan Šo Šin Oreli
Iz pera Šjan Šo Šin Oreli, nam dolazi Gaša, mali jednorog, koji je samo naizgled kao i ostali. "Ljutim se" je priča o njegovim osećanjima, koja se menjaju, kao i naša. Ovde ćete dobiti objašnjenje šta se dešava kada padne kiša i Gaša nije u mogućnosti da se igra.

Gaša je mali jednorog, naizgled kao i svi drugi. Ponekad je zadovoljan, a ponekad nije – ponekad je tužan, ponekad uplašen, ponekad ljut. Ono u čemu je drugačiji od ostalih je njegova griva duginih boja koja se menja u zavisnosti od toga kako se on oseća.

U ovoj priči Gaša se ljuti. Ljuti se kada pada kiša i ne može da se igra napolju, kada tata neće da ga nosi, kada neće da se kupa, kada nešto ne uspeva da uradi... U njemu je nakupljen bes poput velikog tamnog oblaka prepunog munja. Ono što će oterati taj oblak je jednostavna vežba disanja za ublažavanje napada besa, koja će Gaši pomoći da upravlja osećanjem ljutnje.

Ova knjiga je deo serije priča „Gašina osećanja“ kojima je cilj da deca nauče da imenuju osećanja i da njima upravljaju.

Pošalji