novo
ljubavni život

LJUBAVNI ŽIVOT

Cruja Šalev
Ljubavni život je zavodljiv i provokativan roman o burnoj vezi mlade žene i starijeg muškarca koji istražuje kako telo i seksualnost, tako i psihološke aspekte ljubavi, požude i strasti. Cruja Šalev svojim jedinstvenim stilom u kome se opažanja prepliću s mislima i dijalozima, što svemu daje poetski ritam, čitaocima pruža uvid u uznemirenost i narušenu emotivnu ravnotežu protagonistkinje. Glavna junakinja Jara od prvog trenutka se prepušta neodoljivoj erotskoj privlačnosti kojom Arije zrači – njegova arogancija i proračunata uzdržanost jednako je uzbuđuju koliko i odbijaju. Ona zaboravlja na sebe, svoje potrebe i želje, a trenuci vrhunskog užitka stapaju se s poniženjem i samoomalovažavanjem.
Podelite:

Jara je mlada, udata žena na postdiplomskim studijama, Arije je muškarac dvostruko stariji od nje, prijatelj njenih roditelja iz mladosti. Ono što započinje kao toliko puta ispričana priča o burnoj vezi mlade žene i starijeg muškarca brzo se pretvara u grozničav, uznemirujući kurs anatomije opsesije. Jara se od prvog trenutka prepušta neodoljivoj erotskoj privlačnosti kojom Arije zrači – njegova arogancija i proračunata uzdržanost jednako je uzbuđuju koliko i odbijaju. Ona zaboravlja na sebe, svoje potrebe i želje, a trenuci vrhunskog užitka stapaju se s poniženjem i samoomalovažavanjem.

Napisan jedinstvenim stilom, u kome se opažanja prepliću s mislima i snovima, što svemu daje poetski ritam, Ljubavni život omogućava čitaocima da zarone u kovitlac osećanja i impulsivan i svojeglav um pripovedačice. Zavodljiv i provokativan, roman istražuje kako telo i seksualnost, tako i psihološke aspekte ljubavi, požude i strasti.

Ljubavni život je u Nemačkoj prodat u dva miliona primeraka, a Der Spiegel ga je uvrstio u dvadeset najboljih romana svetske književnosti u poslednjih četrdeset godina.

Cruja Šalev, LJUBAVNI ŽIVOT

26.02.2021.

Ljubavni život je roman koji se bavi svim aspektima ljubavi, kako fizičkim, tako i psihološkim i čitaoce tera da učestvuju u svemu što glavna junakinja proživljava. Autorka Cruja Šalev ga je napisala tako da se u njemu mešaju realni događaji i opažanja sa snovima i mislima, što čini da ovo štivo dobije poetski ritam. Sa punim pravom, nemački Špigl ga je uvrstio u dvadeset najboljih romana svetske književnosti u poslednjih 40 godina. Detaljnije

Pošalji