lideri jedu poslednji

LIDERI JEDU POSLEDNJI

Simon Sinek
„ Lideri jedu poslednji" je drugi deo serijala Simona Sineka koji predstavlja praktično i efikasno uputstvo kako da uspeh i zdravo radno okruženje postanu konstante vaše organizacije i liderske prakse. Sinek nam u ovoj knjizi poručuje da je neophodno napraviti atmosferu sigurnosti, lojalnosti i poverenja među članovima organizacije da bi ona mogla da napreduje. „Lideri jedu poslednji" je nešto što ne smete propustiti ako želite da uspešno funkcionišete kao lider.
Podelite:

Nakon ogromnog, globalnog uspeha svog prvenca “Počni sa zašto”, Simon Sinek, jedan od najtraženijih govornika na svetu, nastavio je da istražuje šta je to što lidera mora da poseduje da bi postao harizmatičan predvodnik bilo koje uspešne organizacije. Nakon koncepta “Zlatnog kruga”, u ovoj knjizi Sinek predstavlja novi teorijski model – “Kruga sigurnosti”.

Ono što nam “Lideri jedu poslednji” poručuje jeste koliko je važno i neophodno napraviti atmosferu sigurnosti, lojalnosti i poverenja među članovima organizacije. Samo pod ovim uslovima pojedinac i grupa unutar organizacije mogu da napreduju. S tim što su pravi, autentični lideri samo oni koji su u toj situaciji spremni da svoj interes stave na poslednje mesto, a da svoje okruženje na pravi način motivišu da ono što znaju i vole rade na najbolji mogući način.

Sinek, u potrazi sa već postojećim modelom ovakvog funkcionisanja organizacije i lidera, inspiraciju nalazi nigde drugde do u marincima – specijalnim pomorskim jedinicama vojnih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Lideri jedu poslednji” je drugi deo serijala knjiga Simona Sineka koji predstavlja briljantno, praktično i efikasno uputstvo kako da uspeh i zdravo radno orkuženje postanu konstante vaše organizacije i vaše liderske prakse.

Pošalji