lice i naličje memoari

LICE I NALIČJE: MEMOARI

Demi Mur
Pred nama je delo u kome se Demi Mur ne suzdržava da govori o bilo kojoj temi i ljudima u svom životu, a kritike je raspodelila ravnomerno. „Lice i naličje“ je knjiga koja se lako čita i brzo vas uvlači u svet slavne glumice. Ne očekujte mnogo tračeva sa filmskih setova, mada je tu zanimljiva scena sa rediteljem Adrijanom Lajnom i njegovim pristupom filmu „Nepristojna ponuda“. Demi spominje filmove i ljude sa kojima je radila, ali se najviše fokusirala na priču o sopstvenom putu kroz industriju. Moramo joj odati priznanje na hrabrosti koju je pokazala da iskreno otkrije svetu svoju životnu priču.

Čak i kad je postala najplaćenija holivudska glumica, Demi je bežala od svoje prošlosti. U najvažnijem trenutku svog života borila se protiv zavisnosti, nezadovoljstva svojim izgledom i trauma iz detinjstva koje su je neprekidno pratile – istovremeno gradeći vrtoglavo uspešnu karijeru. I dok je njen uspeh rastao, Demi se sve češće pitala da li uopšte pripada Holivudu, da li je dobra majka, dobra glumica – jednostavno, da li je dovoljno dobra u bilo čemu.

U svojim duboko iskrenim memoarima Demi razmiče zavesu i otvoreno govori o svojoj karijeri i ličnom životu – ogoljavajući turbulentan odnos sa majkom, svoje brakove i borbu da status zvezde uskladi sa brigom o porodici. Lice i naličje je priča o opstanku, uspehu i predaji, o ogromnoj vitalnosti – portret jedne žene koja istovremeno vodi i običan i slavan život.„Demi Mur je iskrena kao retko koja moderna zvezda iz visokobudžetnih filmova. Dirljivo.“– People„Čudno je to što u knjizi zapravo nisu najzanimljiviji tračerski momenti, već prozor u osećajan, duboko unutrašnji život jedne žene.“– NewYorker.com„Ona istovremeno priča i o nevoljama i o izdržljivosti, i to bez dlake na jeziku.“– USA Today„Prokleto fantastično svedočanstvo o opstanku.“– Hauard Stern„Intimna ispovest. Neverovatno da je jedna čuvena holivudska glumica spremna na ovakvo samootkrivanje.“– New York Times

Pošalji