leto kada sam naučila da letim (specijalno izdanje povodom filma)

LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM (SPECIJALNO IZDANJE POVODOM FILMA)

Jasminka Petrović
Ako pročitaš knjigu "Leto kada sam naučila da letim", naučićeš da letiš ili da se bar malo podigneš od zemlje... Pred vama je specijalno uzdanje popularne knjige, izdato povodom filma koji je snimljen po ovoj knjizi.

Odlazak na more s bakom u posetu kod druge bake svakako ne zvuči kao letovanje iz snova jedne tinejdžerke. A kada se sve dešava na Hvaru, gde ne poznaješ nikog i ne razumeš reči i običaje, pa ni zašto tvoja baka plače pri susretu sa sestrom, letovanje počinje da liči na košmar. Glavna junakinja knjige "Leto kada sam naučila da letim" - Sofija povlači se u knjige, muziku i sanjarenje u nadi da će joj tako brže proći vreme. Ali leto je puno iznenađenja i Sofija polako otkriva da i u malom mestu ima ljudskih priča dostojnih romana, a da se nekad s bakom i rođacima koje jedva poznaješ može lepše ispričati nego s najboljom drugaricom iz odeljenja.

Pošalji

LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM (SPECIJALNO IZDANJE POVODOM FILMA)

Jelena Milošević
★★★★★
25.05.2022.
Za vreme raspusta, nek' svako zna, Sofija sa babom ide na Hvar. Ne znajući šta je tamo čeka, Znatiželjno pristade na put, bez izuzetka. No, niko ne zna Sofijine muke, Šta će ona tamo bez svog društva i brata Luke? Kako će na Hvaru provoditi vreme, Dok talasi zapljuskuju bele morske stene? Da li je doživljaj peti se na Starog grada kule I non stop jesti nonine i babine fritule? Kako pregurati čitav dan na moru Sa babom i nona Lucom u razgovoru? Da li su sunce i duge večeri ovog leta Zabavnije od društvenih mreža i interneta? Otkrijte kako je Sofija naučila da "leti" I šta joj je sve bilo na pameti. Kako je naučila nove dalmatinske reči I kako dobru zabavu ništa nije moglo da joj spreči. Kako treba sanjati bez konca i kraja, Jer dobri snovi kad tad postanu java. Plakaćete i smejati se sa njom u isto vreme, Ovo je knjiška ljubav koja rasteruje teške teme i večite dileme.