legende dine deo 2 mašinski ratovi

LEGENDE DINE DEO 2 MAŠINSKI RATOVI

Brajan Herbert, Kevin Džej Anderson

Deset hiljada godina pre Dine carstvom vladaju mašine koje misle.
Prošlo je više od dvadeset godina otkako je počeo pohod protiv mislećih robota. Snage pod komandom Serene Batler i Iblisa Gindža postigle su malo, a ljudska vrsta je umorna od rata i neprestanog krvavog njihanja klatna između pobede i poraza.
Žestoki sajmeci koje predvodi Agamemnon kuju zaveru da povrate moć koju im je oduzeo Omnijus. Ratnici Ginaza načinili su od sebe smrtonosno oružje protiv mašina, a Aurelije Venport i Norma Senva na pragu su najvažnijeg otkrića u istoriji čovečanstva – načina da se savije prostor i trenutačno otputuje u bilo koji deo galaksije.
A na dalekom, beznačajnom Arakisu, Selim Jahač Crva i njegova družina odmetnika preduzimaju prve korake koji će ih načiniti strahotnim ratnicima što će promeniti tok istorije: postaće Slobodnjaci.Mašinski ratovi nastavljaju da otkrivaju najfascinantniju zagonetku univerzuma Dine, rat iz kojeg je nastao egzotični svet mentata, navigatora, časnih sestara i kvizaca haderaha. „Zavalite se u fotelju i uživajte.“ – Booklist „Ljubitelji Dine će uživati u sveprožimajućim filozofskim pitanjima koja evociraju jedinstvenu viziju Frenka Herberta kao nikad ranije.“ – Publishers Weekly „Frenk Herbert bi se ponosio i uživao u ovom produbljivanju njegovih ideja.“ – Din Kunc Brajan Herbert i Kevin Dž. Anderson samostalno su napisali brojne knjige, uglavnom dela naučne fantastike, pre nego što su počeli zajedno da rade na razvijanju serijala Dina. Prva trilogija, Prelude to Dune, odvijala se neposredno pre početka glavnog serijala i bavila se glavnim akterima romana Dina: porodicama Atreid, Harkonen i Korino. Usledili su serijali Legende Dine, Heroes of Dune, Velike škole Dine, kao i dva romana kojima se završava glavni serijal, koja su napisali prema beleškama Frenka Herberta, Lovci Dine i Peščani crvi Dine.

Pošalji