ilustrovana istorija srba za decu

ILUSTROVANA ISTORIJA SRBA ZA DECU

Rade Ristanović, Milenko M. Vukićević
Ilustrovana istorija Srba za decu je dragocen prikaz naše prošlosti koji će obogatiti znanje Vašeg deteta i vas lično. Bogato opremljena i umetnički oblikovana, ona je zanimljiv vodič kroz ključne događaje, ličnosti i fenomene koji su oblikovali priču o našem narodu.

Ovo izdanje sastavljeno je iz više studija istog autora. Glavna je prvi put šampana 1920 . godine u Beogradu, pod naslovom Istorija srpskog naroda . Bila je obimom mala, ilustrovana crno-belim crtežima. Autori: Milenko Vukićević, profesor, i Dim . J . Sokolović, učitelj. Ova klasična knjiga bila je preporučena od strane Glavnog prosvetnog saveta i Ministra prosvete Kraljevine.

Jedno stolećaposle, pouzdani i provereni starinski tekst priređen je i dopunjen, uz očuvan uzorni stil njegovog pisca. Dopune su preuzete iz knjiga istog autora – Milenka Vukićevića, Istorija srpskog naroda za srednje škole I–II, Beograd, 1904, kao i iz još dve knjige: Istorija srpskog naroda u slici i reči, Beograd 1912, i Istorija srpskoga naroda za srednje škole, Beograd, 1914 . držeći se pritom teksta, stila i količine informacija istog autora .Nastavak o istoriji Srba posle 1918, u Jugoslaviji, po pozivu izdavača, napisao je perspektivni istoričar dr Rade Ristanović. On je savremenim rečnikom, koristeći rezultate moderne istoriografije, napisao svoj kratak pregled ovog razdoblja, ali tako da bude razumljiv i pamtljiv, prilagođen mlađem čitaocu.Zbog toga je ova jedinstvena knjiga temelj poznavanja istorije Srba, ali i poziv mlađim čitaocima da nauče više o više o našoj kulturi i nasleđu koje nas čini ono što jesmo.
Pošalji