novo
laura i njena čarobna olovka

LAURA I NJENA ČAROBNA OLOVKA

Natalija Draganović
Laura je pre svega, veoma neobična devojčica. Mnogo voli životinje, želi da postane slikarka, spremna je za avanture, a kroz jednu takvu će vas i sprovesti kada se oooogromni prašnjavi kofer otvori ispred nje na tavanu. Uskačite!

Zovem se Laura. Mama i tata me zovu Laki jer kažu da donosim sreću. Imam lokne i rog na jednom zubiću. Kada porastem, želela bih da živim na farmi životinja i da budem slikarka.

Jednog dana, dok sam na tavanu naše kuće pokušavala da pronađem rekete za badminton, skliznuo je sa police mali šareni kofer i – bup! – otvorio se ispred mene. U njemu su bili mapa sveta, ključ i divna olovka sa ljubičastim perom. Olovka mi se najviše svidela jer sam mogla da je koristim za svoju omiljenu zanimaciju – crtanje životinja.

Upravo tu i počinje priča o mojoj tajni, koju čak ni moja braća ne znaju. Ispostavilo se ubrzo da ta nađena olovka uopšte nije obična, već veoma čarobna. Kada njom crtam, likovi ožive i vode me u svoj čarobni svet.Ne verujete mi?! E pa, onda moram da vam ispričam sve po redu…

Pošalji