laki svetovi
713 rsd792 rsd
Ušteda 79 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

LAKI SVETOVI

Tatjana Tolstoj
Laki svetovi je autobiografska proza Tatjane Tolstoj. U Lakim svetovima Tatjana Tolstoj piše o razvojnom putu radoznale devojčice i sukobima koji se dešavaju u njoj i oko nje.
Podelite:

Pisane u žanru autobiografske umetničke proze, ove prile se mogu čitati i kao poglavlje modernogpovezanog romanesknog štiva. Životni putradoznale, maštovite i promućurne devojčice čije odrastanje do pune ljudske zrelosti teče od druge polovine XX veka u vrtlozima sučeljavanja i konfrontacija razuđenih oprečnih opštih filozofskih, ideoloških i individualnih ljudskih koncepcija života, beskrajno je polje za različite oblike čitalačke identifikacije na svim meridijanima zemaljske kugle, zahvaćene "tihom vatrom" svekolikog višemislenog rasejanja. Postoje li "laki svetovi"? Jesu li oni tek "dim i senka"?

Tatjana Tolstoj, LAKI SVETOVI

17.04.2020.

Knjiga priča Tatjane Tolstoj, savremene ruske autorke koja potiče iz porodice čuvenih književnika, predstavlja delo autobiografske umetničke proze. Laki svetovi su zapravo imaginarni svetovi, zamišljeni kao svetovi lepih stvari, do kojih ne možemo doći jer pripadaju prošlosti ili budućnosti. Detaljnije

Pošalji