labudoliki paunovi moraju umreti

LABUDOLIKI PAUNOVI MORAJU UMRETI

Neverovatni Miki
Novi provokativni roman autentičnog glasa srpske književnosti! Knjiga o svetu kakav će biti zato što smo mi bili ovakvi!
Za ljubitelje Terija Pračeta, Daglasa Adamsa i vladike Nikolaja Velimirovića...
Ovaj uzbudljivi i napeti satirični horor-triler je smešten u budućnost gde sve funkcioniše kako smo danas zamislili. Misteriozne Kisele Kiše naterale su stanovništvo planete da sigurnost potraži ispod zaštitnih kupola - Kišobrana megalopolisa. Beogradom 2168. godine vlada Gradski Sinod i Patrijarh Grada, ljudi su pristojni, vaspitani, svesni važnosti poštovanja oktroisanih kanona, Porodičnog časa i, ništa manje, porodičnih vrednosti. U večeri kada je grad, konačno ispunivši sve zadate uslove, primljen u punopravno članstvo Saveza gradova neko, ili nešto, počinje da ubija ljude po sokacima velegrada. Pravi horor nastaje kada Neka Još Mračnija Sila za koju rade pripadnici KB-a (Krstaške bezbednosti) pokušava da zataška zločin kao da ga nikada nije bilo.
Da li će Martin Cvanciger, suspendovani pripadnik narodne zilotije, uspeti da reši ovu misteriju pre nego što i sam postane misterija? Kako će mu u tome pomoći Džeri dečak koji sanja da jede zlatnim viljuškama? Da li će volšebni Mister Smit postati najpoznatiji diler nano-rijalitija u istoriji? Kakva je u svemu tome uloga zagonetnog Kulta za ubijanje zgodnih plavušana? I zašto labudoliki paunovi moraju umreti?
„Ovo je najbolji roman Neverovatnog Mikija do sada.“ Politika ekspres
„Najsmešnija knjiga napisana na srpskom jeziku. Njegov humor uvuče vam se pod kožu i ne možete ništa osim da se češkate.“ Naša borba
„Jevanđelje po Neverovatnom Mikiju“ Glas javnosti
Pošalji

LABUDOLIKI PAUNOVI MORAJU UMRETIKupci ove knjige kupili su i...