kuvam i zdravlje čuvam
rasprodato

KUVAM I ZDRAVLJE ČUVAM

Dragana Bokan Slavica Matić
Knjiga prehrambenih preporuka i recepata, sistematizovana kao ishrana po dijagnozama (gastritis, gasovi i nadimanja, hipertireoidizam, alergije, imunitet…) neobično je koristan priručnik koji će dobro doći svakom ko brine o svom zdravlju.Pregledno sistematizovana, jasna, razumljiva i praktična – ova knjiga je pravi dragulj među literaturom o zdravijoj ishrani, često problematičnog kvaliteta, koja se u poslednje vreme pojavljuje. Po abecednom redu su sistematizovani svi najčešći zdravstveni problemi i date konkretne i jasne preporuke kako se hraniti ukoliko patite od nekog od njih. Istovremeno, ova ishrana je odlična i kao prevencija da se pomenuti problemi uopšte ne jave. Saveti su propraćeni receptima koji nisu nešto “već viđeno”, nešto što se samo prepisuje iz knjige u knjigu i iz časopisa u časopis nego su novi, neobični, maštoviti, izazovni i ukusni. Knjiga je bogato ilustrovana ilustracijama u boji, snimljeno je svako od preporučenih jela, pa je to dragocena pomoć i slikovito uputstvo za one koji po njima pripremaju hranu.U njoj možete potražiti prehrambene preporuke i recepte za gastritis, gorušicu, čir, gasove, dijareju, opstipaciju, dijabetes, alergije, ekceme, celijakiju – preko 35 najčešće postavljenih dijagnoza i zdravstvenih problema. Sve je lepo sistematizovano i izuzetno lako za snalaženje i praćenje.Ipak, nemojte misliti da vam ova knjiga može poslužiti samo ako imate neki zdravstveni problem! I ako ste zdravi-najzdraviji, od ovih recepata poći će vam voda na usta. Ishrana koja je ovde predstavljena je hiljadama kilometara daleko od tzv. “bolničke kuhinje”, i jasno pokazuje da je zdrava hrana izuzetno privlačna i ukusna.Autorke ove knjige više godina aktivno rade u oblasti zdrave ishrane. Slavica Matić je viši dijetetičar-nutricionista koja godinama drži savetovališta o ishrani u prodavnicama zdrave hrane u Beogradu I sarađuje sa poznatim časopisima iz oblasti ishrane i zdravlja. Dragana Bokan je viši fizioterapeut, ali je zaljubljena u samoniklo bilje, posebno gljive, pa je ovu oblast usavršila i izdala dve knjige (Specijaliteti sa koprivom, vegetarijanski specijaliteti sa gljivama).
Pošalji