novo
kupljeni novinari
rasprodato

KUPLJENI NOVINARI

Udo Ulfkote
"Kupljeni novinari" je intrigantno istraživanje skrivenih mehanizama upravljanja medijima, korupcije i manipulacije javnim mnjenjem, napisano perom renomiranog autora Uda Ulfkotea. Sa sedamnaest godina iskustva u radu za Frankfurter algemajne cajtung, poznat i kao FAC, Ulfkote otkriva tamne strane novinarstva, razotkrivajući kako se moćne nemačke novine koriste kao glavni organ političke i finansijske elite. Kroz svoje poznanstvo sa nemačkom obaveštajnom službom (BND), autor razotkriva da novinari nisu samo prenosioci "čistih informacija", već često svesno plasiraju i dezinformacije. "Kupljeni novinari" baca svetlo na duboko usađene prakse manipulacije u medijskom svetu, pružajući čitaocima uvid u opasnosti koje proizlaze iz kontrole informacija od strane moćnih institucija.

Kupljeni novinari je nova knjiga koja se bavi istraživanjem skrivenih mehanizama upravljanja medijima, korupcije i laganja u javnim poslovima. Još iz vremena kad je radio za FAC, Ulfkote je imao dobre kontakte sa nemačkom obaveštajnom službom. Naučio je da Be-en-de (BND) ne širi samo „čiste informacije“, već da namerno plasira u javnost i dezinformacije. To je jedna od glavnih tema i u njegovoj knjizi Kupljeni novinari.

Udo Ulfkote je sedmnaest godina radio za dnevni list Frankfurter algemajne cajtung. Te nemačke novine mogu da se, po svom značenju u javnosti, uporede u Srbiji, recimo, sa Politikom. Ove novine, poznatije kao FAC, glavni su organ nemačke političke i finansijske elite.

Pošalji