kula od karata

KULA OD KARATA

Majkl Dobs
Bestseler Majkla Dobsa, bivšeg savetnika Margaret Tačer koji je poslužio kao inspiracija za snimanje istoimene serije s Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi. Kula od karata je priča o političaru Fransisu Erkartu koji se, u želji za unapređenjem, upliće u komplikovano klupko zavera, prevara i ubistava.

Priča ovog napetog političkog trilera započinje nakon ostavke premijerke Margaret Tačer, kada se vladajuća Konzervativna stranka priprema da izabere novog lidera. Sve deluje kao da će pobedu odneti umereni, premda neodlučni Henri Kolingridž. Međutim, šef parlamentarne većine Fransis Erkart potajno prezire dobronamernog, ali slabog Kolingridža i priželjkuje sopstveno unapređenje na rukovodeće mesto u kabinetu. Nezadovoljan dosadašnjom ulogom čoveka iz senke, Erkart postaje spreman na sve: ucene, manipulacije, pa čak i ubistvo.

Gledali ste? Čitajte.

23.02.2020.

Iako većina knjigoljubaca više voli da ekranizaciju pogleda nakon pročitane knjige, ponekad se dogodi da neki roman otkrijemo upravo zbog (ili nakon) odgledane serije. Preporučujemo nekoliko knjiga u kojima možete uživati čak iako ste prethodno odgledali ekranizaciju. I vice versa, zašto da ne. Detaljnije

Pošalji