kućna pravila
580 rsd725 rsd
Ušteda 145 rsd (20%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

KUĆNA PRAVILA

O.Savičevic- Ivančević
Podelite:

HRVATSKO IZDANJE!
Olja je pjesnik. Za koju godinu, poslije stanovitog sazrijevanja koje uvažava kritičnost, poštovanje tradicije (prošlosti) i budućnosti (osobenosti i osobnosti) ona će biti doista pjesnik Olja Savičević. Njena potreba za iskazivanjem svojih strepnji, viđenja, začudnost njenih slika uvjeravaju već sad u to. (…) Ako kažem da u nekim stihovima i ritmovima Oljinih pjesama i pjesmuljaka (katkada) ima krvotoka Vesne Parun (daj budi, rekli bi stari pisci), druge Vesne! Krmpotić te Marije Čudine i Đurđe Ivanišević – nisam ništa pretjerano mislio, ništa pretjerano pretjerao. Dakako, Olja će još učiti, još čitati, još pisati i – to je cilj. Nije moj. Oljin. Jednog dana, ah jednog dana (citat, zna se: M. K.) to je prava Olja Savičević.

Momčilo Popadić, “Pjesnička budućnost svijeta”,Bit će strašno kada ja porastem, 1988.

Svježina i mladenačka nepatvorena neposrednost glavna su odlika ove lirike, vedre i otvorene, s iznenađujućim sintagmama, koje provire iz svjetlosti izravnog i spontanog iskaza. (…) Treba vidjeti što će biti od ove poezije kad joj dopadljivost više na bude dovoljna i kad prevlada želja da se početni zanos impregnira sa znakovitijim i strožim pjesničkim iskazom, kad u duhovnim odronima prepozna iskon, a u nizanju riječi vertikalu. Vjerujem da mlada pjesnikinja očite i već dokazane darovitosti to može.

Jakša Fiamengo, Slobodna Dalmacija, 1993.

Tu su izmiješani svi začini juga, gorčina svakodnevlja s veselim užasom koji se krije u stvarima. I u riječima. S razlogom dobro prihvaćena knjiga kakve dosad nismo imali, jednog svijeta koji je dovoljno osebujan da s pravom već sad možemo ozbiljno i sa žudnjom pitati: Olja, pišeš li što novo?

Ivica Prtenjača, o zbirci priča Nasmijati psa, Globus, 2006.

Pošalji