makart
kuća u plamenu
633 rsd792 rsd
Ušteda 159 rsd (20%)
- +

KUĆA U PLAMENU

Kamila Šamsi
RoMAN KUĆA U PLAMENU autorke Kamile Šamsi potresna je priča o fanatizmu, o borbi između ljubavi i izdaje. Priča o predanoj ljubavi sestre prema bratu mnogostruko prevazilazi priču o štetnosti ideologije. Gde je izlaz iz pakla straha od nepoznatog?
Podelite:

Toliko se toga promenilo od vremena stare Grčke. Svet je danas potpuno drugo čudo. Pa ipak, nešto je uspelo da hiljadama godina ostane jednako snažno, duboko i iskreno – ljubav sestre prema bratu. Zbog te se ljubavi krše svi zakoni koje je nametnulo društvo, bez obzira na posledice.

Kuća u plamenu je savremena obrada Sofoklove Antigone, a svoju tragediju Kamila Šamsi gradi oko Isme, Anike, Parveza, Emona i Karamata. U ovom napetom i potresnom romanu gde se direktno sukobljavaju porodični intimni interesi s interesima države, ljubav i izdaja, miran suživot s verskim fundamentalizmom, ocrtan je samo delić tragičnog haosa savremenog sveta. Haosa koji nastaje kada je u srcu civilizacije moć i sila, a ne ljubav, saosećanje i podrška. Poruka ovog romana istovremeno je i tragična i pročišćujuća: možeš ubiti čoveka, ali ljubav nikada.

Roman Kuća u plamenu Kamile Šamsi dobitnik je Ženske nagrade za književnost (Women’s prize for fiction).

Kada duboki religiozni i politički sukobi postanu lični, sva dotadašnja uverenja, izbori i planovi neizbežno će krenuti put propasti. Nezaustavljivo pustošenje vatre koja se širi iz Kuće u plamenu nadilazi svaku patnju.

Vašington post

Kao i uvek, proza Kamile Šamsi je elegantna i ekspresivna. Ovaj put, Šamsijeva istražuje posledice sudara društvenih normi, porodice i vere u modernom svetu, dok se u centru eksplozije naziru dileme iz antičkih vremena.

Gardijan

Ovo je priča o našem vremenu. Kuća u plamenu je istraživanje identiteta, sukobljenih odanosti, odnosa ljubavi i politike. Šamsijeva je maestralno obradila temu. Reč je o izuzetnoj knjizi koju strastveno preporučujemo.

Sara Sends, članica žirija za dodelu Ženske nagrade za književnost.

Kamila Šamsi, KUĆA U PLAMENU

13.10.2019.

Šta će prevladati, krv ili ljubav? Možemo li da zanemarimo dužnosti prema porodici kako bismo napredovali u životu, i ako možemo da li bi trebalo to da uradimo? Roman je podeljen na pet delova i svaki od njih usredsređen je na priču jednog od likova. Čitaocu preostaje da sam sklopi mozaik i zapita se da li i u dvadeset prvom veku važi da smo za ljubav, a ne za mržnju rođeni. Detaljnije

Pošalji

KUĆA U PLAMENUOd istog autora