kruna od bisera i korala

KRUNA OD BISERA I KORALA

Mara Raderford
Svaka devojka iz Varenije sanja o tome da postane nevesta princa Ilare. Nor je jedna od njih, a kada bude izabrana za princezu, uprkos ožiljcima iz detinjstva koje njena sestra bliznakinja nema, saznaće šta se krije iza zidina kraljevske palate. U romanu Kruna od bisera i korala Mara Raderford je pokazala kako izgleda borba jedne devojke za svoj narod koji je u opasnosti.

Već generacijama, prinčevi Ilare žene se najlepšim nevestama iz Varenije. Ali iako svaka devojka žudi da postane sledeća princeza, cena kraljevske titule strašnija je nego što ijedna od njih može i da zamisli.
Nor je nekada sanjala o čudesnom bogatstvu i lepoti Ilare, kraljevstva koje vlada njenim selom od kad zna za sebe. Ali zbog ožiljka iz detinjstva postaje jasno da će njena identična bliznakinja Zadija verovatno biti izabrana da se uda za princa. Okrutnom igrom sudbine, ipak će Nor dobiti priliku da ode na dvor. Međutim, njen budući muž, princ Seren, hladan je i okrutan koliko i palata, sagrađena duboko u planini, bez ijednog zraka sunca. Kako postaje bliska sa Serenovim bratom, zanosnim princom Talinom, Nor počinje da otkriva istine o kraljevskoj lozi, ubijenoj kraljici i zaveri da se uništi selo koje je toliko želela da napusti.Da bi sačuvala svoj narod, moraće da nauči da preživi opasnosti dvora na kom vladaju opsesija i laž. Iako otkriva u sebi zastrašujuću snagu, jedan korak može da je košta svega: krune, Varenije i Zadije.

Pošalji