krug

KRUG

Siniša Korica
Nova knjiga Siniše Korice "Krug" neka je vrsta romansirane biografije društvenih procesa. U centru šezdesetak kratkih priča, eseja, su tranzicijska posrtanja ukorenjena u tektonskim poremećajima svojinskih i nacionalnih odnosa Srbije u poslednjih pola veka.

Njena originalnost je u tome što nam pokušava približiti „istoriju sadašnjosti“ kao svojevrsna svedočenja o dobu savremenom. Piše ih čovek koji je neposredno bio u „rovu“, radio u privredi, ali i državnim organima, bio član svih vlada, od opštinskih, preko pokrajinskih, do savezne, i to u doba kada je valjak tranzicije prelazio preko sudbine naraštaja njegove današnje generacije.

Punih sedam godina Siniša Korica pisao je kolumne za Sremske novine, često se oglašavao u Politici, u njenoj verovatno najčitanijoj rubrici Pogledi, ranije u Danasu. Napisao je i objavio desetak knjiga.Preklapanjem ličnih doživljaja i društvenih događanja autor nas vodi zamršenim putevima na raskršća bez putokaza gde se na horizontima istovremeno pojavljuju strahovi ali i nade, frustracije i verovanja u bolje i lepše, vofi nas u ono njegoševsko „Neka bude što biti ne može“.

Pošalji