krug

KRUG

Kođi Suzuki
Ako ste gledali film, spremite se – roman je još strašniji! KRUG Kođija Suzukuja je knjiga po kojoj je nastao istoimeni kultni film. Detektivski roman, horor sadržaja, isprepletan pradavnim legendama, a smešten u visokotehnološki svet megalopolisa. Video kaseta bizarnog sadržaja i jedan telefonski poziv najavljuju smrt… Kako izaći iz KRUGA ako je slušalica već podignuta?

Roman po kome je nastao jedan od najstrašnijih horor filmova svih vremena
Video kaseta bizarnog, izopačenog sadržaja i telefonski poziv koji najavljuje smrt onome ko je kasetu pogledao, u poslednjih dvadeset godina postali su kultno mesto žanra strave i užasa, kako u književnosti, tako i na velikom platnu. Krug Kođija Suzukija pisan je kao detektivski roman sa elementima horora i fanatastike, kroz koji se moderna nauka prepliće sa drevnim legendama i sujeverjima i stvara dvojaku sliku: jedan savremeni, visokotehnološki svet velikih gradova sa jedne strane, i mešavinu krvi, mesa, prljavštine i tame, sa druge.

Preporuka za čitanje: 6 japanskih autora

17.05.2020.

Japanska književnost je, bez obzira na uslove koji vladaju u našem izdavaštvu, ipak značajno zastupljena u Srbiji. Čitaoci vole japanske pisce, a ta ljubav vešto balansira između očekivanja da ono što čitaju da bude egzotično i da govori razumljivim jezikom o nama neobičnom svetu. Ako tek planirate da se upoznate sa japanskim autorima, ovo je naša preporuka. Detaljnije

Pošalji