novo
signali u noći

SIGNALI U NOĆI

grupa autora

Objavljivanje zbornika poezije Signali u noći, radova nastalih na Enklavinoj pesničkoj radionici, postalo je lepa godišnja tradicija. Zastupljeni pesnički glasovi uglavnom su subverzivni, formalno i tematski beskompromisni, sebi svojstveni i čvrsti, bez rizika da ikada zadrhte. lako se čini da živimo u prilično nepovoljnom istorijskom trenutku, zastupljene pesme, uprkos svom čestom angažmanu, nisu samo svetlosni pozivi u pomoć, već pre znakovi pored puta, znakovi da se uporno nastavi napred, ako ni zbog ćega drugog, onda zarad dobre književnosti.

– Milana Grbić

Zbornik poezije Signali u noći poručuje nam da, uprkos sumraku savremene kulture, poezija i te kako živi - raznolika, sadržajna, višeglasna i svepristuna.Glasovi pesnika i pesnikinja skriveni među avim stihavima predstavljajuiskru kreativne svesti koja osvetljava ne samo svet oko nas, već i unutar nas,s vetlo na kraju naizgled beskrajnog tunela kroz koji moderna književnost neumomo krči put.

– Tamara Ereš

Signali u noći su snopovi svetla po kojima neprilagođeni i pall s Marsa plove s krava na krov. Love ih hvatacima snova, ispaljuju rafale Morzeove azbuke, sapliću nametnutim obrascima, ali uzalud. Oni i dalje vise o maglama,
mesečare iza tamnih naočara, traže put do kuće, gde nokti brazdaju murale, prsti se preplicu u mostove. Dok streb od snopova pravi istrgane crtice, s krovava se čuje; ne prekidoj muziku!

– Đoković Danilo

Pošalji