kratak vatreni okršaj

KRATAK VATRENI OKRŠAJ

Zita Rucka
"Kratak vatreni okršaj" Zite Rucke roman je koji nam pruža rendgenski snimak i provlači nas kroz ispisane redove pune života. Roman o odnosu majke i ćerke, žene i muškarca, ambiciji i starenju.

Ovo bi mogao biti roman o odnosu majki i ćerki, žena i muškaraca, ambiciji i starenju, kad ne bi bio mnogo više od toga.
Nedekorisana priča o kraju, o gubljenju, o neprepoznatljivoj pesnikinji svesnoj sopstvenog kraja, sopstvene izlišnosti, a opet o punoći i energiji, erosu, nesputanoj putenosti, o ćerkama koje odlaze, o majkama koje umiru, o ženama što spas nalaze odlaskom pod led; sve to nužno će probuditi jezu, ali i svedočiti o punoći življenja, o dobroti, o istini u stihovima, o lepoti jezika, o ispovednom zdencu bez eha. Ovo razbijeno ogledalo biće fokusirani Gombrovičev Kosmos, duboki psihološki uvid Olge Tokarčuk; sve to, ali odjednom i na svakoj strani – bez predaha. Istinski i kratak i vatren i okršaj – maestralno.

Kratak vatreni okršaj sa Jelenom

09.06.2023.

"Kratak vatreni okršaj" Zite Rucke roman je koji nam pruža rendgenski snimak i provlači nas kroz ispisane redove pune života. Roman o odnosu majke i ćerke, žene i muškarca, ambiciji i starenju. Detaljnije

Pošalji