kraljica

KRALJICA

Metju Denison
Impozantni život žene čija je porodica ličnim intrigama, ljubavima i političkim suparništvima velikim delom oblikovala posleratnu istoriju. Metju Denison u knjizi "Kraljica", govori o ženi koja je obeležila čitavu jednu eru.

Impozantni život žene čija je porodica ličnim intrigama, ljubavima i političkim suparništvima velikim delom oblikovala posleratnu istoriju.

Za milione ljudi u Velikoj Britaniji i širom sveta, Elizabeta II je živo otelovljenje monarhije. Njen dugi život premošćuje gotovo ceo jedan vek nacionalne i svetske istorije, od vremena pre Velike depresije do ere kovida-19. Njena vladavina traje od vremena Vinstona Čerčila do današnjeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva, dok je sa svog prestola kraljica bila svedok mandatâ četrnaest američkih predsednika, od Harija Trumana do Džoa Bajdena.

U ovom novom životopisu suverenke s najdužom stažom na prestolu u celoj britanskoj istoriji Metju Denison prati njen život kroz doba društvenih promena bez presedana. Delo Kraljica, koje krase prefinjeni stil i nijansirano prosuđivanje, pruža sliku radosti i pobeda kao i razočaranja i previranja u jednom izuzetnom vladarskom životu. Takođe se procenjuju ostvarenja jedne žene na koju se gleda kao na zastupnicu služenja svojoj zemlji, poštovanja dužnosti, postojanosti, dobročinstva i stoicizma.„Vredan i uravnotežen pregled kraljičinog života. Tiho, taktično, s ukusom i poštovanjem.“– Times„Ako želite brz, lucidan, dobro organizovan prelet kroz kraljičinih sedam decenija na prestolu, ne možete naći ništa bolje.“– Daily Telegraph„Posvećena dužnosti i skromna – uzvišeni portret Njenog veličanstva.“– Sunday Telegraph

Pošalji