kraljevstvo slepih

KRALJEVSTVO SLEPIH

Kira Džejn Bakston

„Promena je neizbežna, draga vrano. Moramo da se prilagodimo. Ne možeš zaustaviti plimu. Moraš biti više nalik deblu koje pluta po njenoj površini. Jer sve je plima. Sve dolazi i odlazi, dolazi i odlazi.“
Ser je pripitomljena vrana, jedna srećna ptica koja uživa u sitnim zadovoljstvima: voli da se druži sa svojim vlasnikom Velikim Džimom i da razmenjuje uvrede sa divljim vranama koje lete nebom Sijetla.
Ali kada se Veliki Džim razboli, Ser je prinuđen da napusti svoj stari život i izađe u divlji i nepoznati novi svet, i to samo u društvu vernog i prilično blentavog psa njegovog gospodara, Denisa.
Sačekaće ga zastrašujuće otkriće: Sijetl je u ruševinama, komšiluk se međusobno poubijao i pretvara se u jeziva nemrtva čudovišta, a čak je i TV program nestao! Ser kreće u odiseju kroz uništeni grad, rešen da sazna šta se dešava i da spase čovečanstvo. Jer šta bi još moglo da pođe po zlu?

Pošalji

KRALJEVSTVO SLEPIH

Jelena
★★★★★
02.07.2022.
Ukoliko volite sarkazam ovo je pravi roman za vas. Komičan, urnebesan, nabijen emocijama, ljubavlju i nadasve tužan. Tužan jer nam od prve do poslednje stranice skreće pažnju na to koliki smo promašaj evolucije postali i koliko ne primećujemo svet oko nas jer sve što radimo je gledanje u sjajne svetleće ekrane. Jednom rečju kreteni.