kralj senki

KRALJ SENKI

Havijer Serkas
Havijer Serkas u svojoj novoj knjizi traga za činjenicama o životu i smrti poručnika Manuela Mene, zajedno sa poznatim filmskim rediteljem Davidom Truebom. Njegova pogibija u jednoj od odlučujućih bitaka Španskog građanskog rata zauvek je ostala otvorena rana za njegovu porodicu. Serkas u romanu Kralj senki otkriva istine o porodičnoj istoriji, ovom ratu i modernom španskom društvu.

Novi roman Havijera Serkasa, jednog od vodećih savremenih evropskih pisaca.
Poručnik falangista Manuel Mena poginuo je u bici na Alta Tera, jednoj od odlučujućih bitaka Španskog građanskog rata. Njegova pogibija je decenijama mit i trauma njegove porodice.
Pisac Havijer Serkas, zajedno ss slavnim filmskim rediteljem Davidom Truebom, kreće u potragu za činjenicama života i smrti Manuela Mene, otkrivajući decenijama potiskivane istine o jednoj porodičnoj istoriji, Španskom građanskom ratu i modernom španskog društvu.
A ključ ovenesvakidašnje uzbudljive potrage i razrešenje romana jeste čuvena priča Danila Kiša „Slavno je za otadžbinu mreti“ iz knjige Enciklopedija mrtvih.Jedan od najboljih evropskih romana u poslednjoj deceniji.

Pošalji