kovid 19

KOVID 19+

Marko Vidojković
Urnebesno duhovite, lekovite i katartične priče Marka Vidojkovića u novoj knjizi „Kovid 19+“ opisuju sumanute ljude u pandemiji: od hipohondara, preko negatora pandemije do teoretičara zavere. Nema reči o delta soju, ali ima o zlatiborskom.

„KOVID 19+ Marka Vidojkovića je leksikon budućnosti Srbije, budućnosti koja se već dogodila, samo većina to još ne vidi jer kroz život ide širom zatvorenih očiju. Beznadežna zapuštenost je prirodno stanje u kojem se u Srbiji obitava.

U tom urnebesu od zemlje normalno je da mlade generacije ne znaju šta su to novinari, da radnici u fabrikama nose pelene, da malo ko sumnja da je planeta ravna ploča, da muškarci rađaju decu, da satanisti jedu bebe, da se vakcinama čipuje stanovništvo. Bolesnici se leče u pekarama, nadrilekari umesto lekova prepisuju drogu. Rasulo je potpuno, pa tako Pobednik sa Kalemegdana zameni mesto sa Stefanom Nemanjom, a pre toga obojica malo ruše po Beogradu.

Čitava Srbija pretvorena je u azil, odakle se nema kud pobeći osim u ludilo. Krug je zatvoren. Vreme se zaustavilo. Gore na nebu i dalje traje sednica kojom sam Bog predsedava, a srpski sveci podnose izveštaj o svom posrnulom narodu.

Dobro došli u svet Marka Vidojkovića! Tu ste kod kuće.“

– Dragan Velikić

„U podnaslovu ove zbirke pripovedaka moglo bi pisati Đavolove priče. Marko Vidojković je u svome elementu, provokativan, paranoičan, ironičan, blasfemičan u opisu opšteg haosa i konfuzije, naopakog vremena pandemije koje nas je sve raspametilo.“

– Filip David

Pošalji