korto malteze 7 venecijanska bajka

KORTO MALTEZE 7 - VENECIJANSKA BAJKA

Hugo Prat
Sedma priča Huga Prata o jednom od najpoznatijih strip junaka. Venecijanska bajka i Korto Malteze ponovo vode čitaoca u Veneciju, grad koji krije mnogo toga iza šarenih, karnevalskih maski.

„Postoje u Veneciji tri čarobna i s?rovita mesta: jedno u ulici Ljubavi prijatelja, drugo blizu Mosta čudesa i treće u ulici Marana, kraj Svetog Jeremije u starom Getu. ?ad Venecijancima (a pone?ad to važi i za Maltežane) dojade vlastodršci, oni odu na ova tajna mesta i, otvorivši vrata u dnu tih dvorišta, zauve? odlaze ?a čudesnim zemljama i novim doživljajima…”
Korto Malteze je ponovo u Veneciji, gradu koji je večiti lutalica Hugo Prat doživljavao svojim više od ma kog drugog. Na ovom čudesnom m

estu, poprištu intrigantnog delovanja tajnih društava, pustolova, radoznalih stranaca i lokalnih vlasti, pred kulisama koje čine spomenici drevne arhitekture, sa iscrtanim mističnim simbolima i tragovima nekadašnjeg prisustva vizantijske i arabljanske kulture, naš će se mornar još jednom naći usred meteža u potrazi za ezoterijskim dijamantom – Solomonovim ključem.

Pošalji