korekcije

KOREKCIJE

Džonatan Frenzen
Kultni savremeni klasik Korekcije je roman o porodici, pojedincu, slabostima i bedi savremenog društva. Džonatan Frenzen je ovim romanom skrenuo pažnju na sebe kao oštrog kritičara američkog društva.

Džonatan Frenzen kao da je našao čarobnu formulu kako da opčini savremenog čitaoca, kako da mu „podmetne” nadasve gorku pilulu svog romana, da je ovaj sa slašću proguta i pritom traži još. „Američki Tolstoj”, kako neki nazivaju Frenzena, naizgled nam ne otkriva ništa novo u svojim romanima, samo naš svakodnevni život, nepravedno ustrojstvo sveta koji nas okružuje, zablude i gluposti kojima smo izloženi, krhkost i nedoslednost ljudskog karaktera, otkriva nam naše porodice (i tumore od kojih one boluju), od kojih ne odustajemo boreći se za njih do poslednjeg atoma snage.

Džonatan Frenzen, KOREKCIJE

16.04.2020.

Korekcije su, bez premca, poslednji veliki američki roman. Ovo je priča koja je zarila nož u srce američkog sna, u same stubove na kojima se on već jedva držao. Detaljnije

Pošalji

KOREKCIJE

Ana Antovic
★★★★★
27.09.2022.
Od srca preporucujem. Licno, intimno. U nekim trenucima osecala sam se kao da razgledam kucu junaka koje pratimo. Neki opisi porodicnih odnosa toliko intimni da nam je prosto neprijatno sto smo u takvim momentima ,,prisutni". Komlikovani porodicni odnosi do tancina objasnjeni, sadasnjost I proslost koja je do njih dovela.