titovi besmrtnici i samoubice

TITOVI „BESMRTNICI“ I SAMOUBICE

Miladin Adamović
"Titovi „besmrtnici“ i samoubice" Miladina Adamovića nam priča priču o ratovanju, neizbežnim gubicima u gotovo svakoj deceniji našeg života, kao i nadi za neko bolje sutra u zemlji.

Sudbina, ili nešto jače, oduvek je uplitala prste u živote onih koji su, želeli to ili ne, menjali ili prekrajali istoriju.U ratovima, neizbežnim pratiocima gotovo svake dekade u istoriji ljudskog roda, isti akteri su, opet želeći to ili ne, postajali heroji. Tvoreći bolje dane u vreme u kojem će tek osetiti blagodeti slobode, neki heroji bili su drugačiji od ostalih i svesno se rastali od svojih ideala, želja i najmilijih.

U današnje vreme takvi heroji nisu slavni. Za njih nema sažaljenja, već se s prezirom spominju, nemaju oreol junaka već slabića, jer su se narugali životu. A ono što spaja Čoveka i Sudbinu samo je tanka nit koja se lako kida, ali i teško preseca.Između sudbine i vremena stoje odlučni. Kome je istorija skrhala ideale i ubeđenja taj nije dozvolio vremenu da se umeša u njegovu sudbinu. Zato je u plejadi heroja, koji su to postali, bilo nekoliko stotina onih koji su preduhitrili i vreme i sudbinu…Upravo njima su i posvećene stranice ove knjige..

Pošalji